Holland Concert Choir

Het Holland Concert Choir is een koor met een steeds wisselende samenstelling van zangers uit het gehele land en heeft in de afgelopen jaren diverse concerten gegeven in het buitenland.

Zeer succesvolle optredens zijn er geweest in Wenen, Praag, Passau, Toronto, Berlijn en St. Petersburg.

Met name deze laatste reis heeft op de deelnemers een diepe indruk achter gelaten. Het koor heeft daar een aantal concerten mogen geven, in de Nederlandse Kerk aan het Nevski Prospect, de grote concertzaal van de universiteit en in de grote balzaal van het Catharina paleis. Vooral dit laatste concert mag gerust uniek genoemd worden, aangezien het Holland Concert Choir daar als eerste koor uit het buitenland een optreden mogen verzorgen. Deze geweldige ambiance dreef koorleden en musici tot het neerzetten van een schitterend concert, wat door het grote aantal bezoekers, waaronder diverse hoogwaardigheidsbekleders, zeer gewaardeerd werd.


Concertreis naar Rouen


Van 25 t/m 28 mei was het Holland Concert Choir weer op reis. Deze keer naar Rouen om daar in de schitterende kathedraal een concert te geven m.m.v.
Jaap Kramer achter het orgel en Sabine Kirsten - sopraan.
Behalve dit concert stond er nog veel meer op het programma, zoals een medewerking aan een mis in Caen en een een kort optreden in de kerk van St. Maire Eglise.

Tijdens deze concerten/optredens werd er muziek gezongen van componisten zoals Mozart, Handel, Webber, Jenkins e.v.a.